top of page

Helly Hansen
Workwear

- Norsk historie og høykvalitativt arbeidstøy.

Nordnes Narvik er stolt forhandler av Helly Hansen Workwear – Arbeidsklær. Helly Hansen Workwear kan spore sine røtter helt tilbake til 1877, da kaptein Helly Juell Hansen lagde det første vanntette arbeidstøyet til fiskere.

I dag representerer Nordnes Narvik, Helly Hansen Workwear med arbeidsklær og sko.

 

Med et godt utvalg av arbeidsklær som er skapt for å vare, tilbyr vi kjøp i butikk og på bestilling med levering.

 

Arbeidsklær fra Helly Hansen er slitesterke og svært populære, det er ikke rart at Helly Hansen har vart i generasjoner og fremdeles er et

kvalitetsmerke på internasjonalt nivå.

Stort utvalg

Siden starten har Helly Hansen Workwear fremvist eksepsjonell utvikling innen høkvalitativt arbeidstøy og flere typer arbeidsklær, samt klær for fritid med mange gode og funksjonelle detaljer.

 

Helly Hansen Workwear arbeidsklær er godt kjent for ulike yttertøy og termotøy, men produserer mange forskjellige typer arbeidsbukser i tillegg.

Helly hansen Nordnes utd.jpg

Historien til Helly Hansen

Helly Hansen AS er et internasjonalt tekstilindustriselskap med hovedkontor i Oslo. Sjømannen Helly Juell Hansen grunnla selskapet i 1877 under navnet Helly J. Hansens Oljeklædefabrik. Man kan si at ting har forandret seg siden den gang. Selskapet var i Helly Hansen familiens eie helt frem til 1970 tallet. Selskapet ble solgt videre og ligger i utenlandsk eie i dag.

 

Selskapet har basert seg på produksjon av tekstiler og spesialutstyr for sport, fritid og arbeid. Hovedkontoret er fremdeles i Norge, i 2009 ble hovedkontoret flyttet fra Moss til Vika i Oslo.

 

Merket har sett en stor oppgang gjennom tidene og er veldig populært innen områder som inkluderer industri, redingsaksjoner og overlevelse, samt sport av typen high performance.

Harry og Elin nordnes 2023.jpg

Det store gjennombruddet for Helly Hansen.

Det store gjennombruddet kom i 1949 med utviklingen av Helox. Det

var et veldig tynt halvgjennomsiktig materiale laget av PVC-plast. Dette ble sydd inn i vanntette klær og ble fort et produkt alle måtte ha.

 

Oppfølgeren, Plarex, en mer robust variant av Helox, ble utviklet til bruk i industriarbeidsklær som skulle være slitesterke og vanntette.

 

Deretter kom Gberpels, det nye isolasjonsmateriale som ble

gjennombruddet for utendørs- og arbeidsklær markedet. Det var et material som var lett, varmt, og tørket kjapt. Spesielt ideelt for bruk under klær som var vanntette.

 

Det var faktisk Svenske tømmerarbeidere som fikk øynene opp for

produktet, da de la merke til at det ventilerte under hardt, fysisk

skogsarbeid. Materialet var til og med beskyttende mot snø og lett regn, og viste seg å holde like godt selv etter flere runder i vasken.

images.png
bottom of page